Filet pokroić w kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po chwili dodać posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć razem przez kilka minut. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozłożyć pokrojoną paprykę.
Jajka wybić do miski i roztrzepać. Dodać śmietanę i majonez.
Przyprawić papryką, curry, solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i przelać do foremki. Na wierzch zetrzeć ser i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać przez ½ godziny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po kilku bezśnieżnych zimach w połowie stycznia zaczęło wreszcie porządnie...
Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...
Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...
Znany w całej Galicji gulasz z gęsich żołądków.
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...