/ Przepisy / Fasola z suszonymi śliwkami

Opis przygotowania

Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień przed gotowaniem). Posolić i ugotować niemal do miękkości (w wodzie z moczenia).

Śliwki przepłukać, solidnie namoczyć (przez co najmniej ½ godziny). Dorzucić do fasoli (jeśli są to „kalifornijki”, to dodajemy je dosłownie w ostatniej chwili).

Z masła i mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić odrobiną płynu z fasoli. Dodać do ugotowanej potrawy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 42
Ewa gotuje - odc. nr 42

Tuż przed świętami Ewa Wachowicz doradzi widzom, jak wybrać choinkę i nakryć...

 

Podobne przepisy

Chleb z garnka na maślance

Nie ma to jak domowe pieczywo!

Śniadanie wyspiarskie

Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...

Kapusta po góralsku

Kapustę kiszoną ugotować. Słodką poszatkować, zalać szklanką wody, dodać ziele angiel ...

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Wróć do listy przepisów