
Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połączyć z drobno pokrojonymi jabłkami (owoce można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach). Usmażyć.
Posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Do kolejnego programu Ewa Wachowicz zaprosi Jadzię Nalepę, "Osobowość telewizyjną"...
Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią bura ...
Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...
Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...
Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...