/ Przepisy / Sałatka balsamiczna z rukoli

Opis przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytryny i małym strumyczkiem oliwę. Dolać ocet balsamiczny. Sos powinien mieć kremową konsystencję - zbyt gęsty trzeba rozcieńczyć łyżką wody.

Do rukoli dodać kilka przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, zalać sosem, wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 44
Ewa gotuje - odc. nr 44

W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...

 

Podobne przepisy

Błyskawiczna sałatka kalafiorowa

Zaledwie z 3 składników!

Sałatka 3 sery

Z fetą, mozzarellą i niebieską pleśnią...

Pikle z rzodkiewek

Dodatek do potraw, składnik sałatek...

Sałatka obiadowa

Z kapusty, marchewki, papryki, cebuli, pomidorów i ogórków...

Wróć do listy przepisów