Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka balsamiczna z rukoli

Opis przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytryny i małym strumyczkiem oliwę. Dolać ocet balsamiczny. Sos powinien mieć kremową konsystencję - zbyt gęsty trzeba rozcieńczyć łyżką wody.

Do rukoli dodać kilka przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, zalać sosem, wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 44
Ewa gotuje - odc. nr 44

W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...

 

Podobne przepisy

Sałatka na warzywach z rosołu

Zwana też sałatką polską;-)

Pikle z rzodkiewek

Dodatek do potraw, składnik sałatek...

Buraczki w talarki

Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...

Kimchi

Pikantna kiszonka po koreańsku!

Wróć do listy przepisów