Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriyaki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.
Jajko roztrzepać widelcem, dodać sproszkowane chili, wymieszać. Kawałki zamarynowanej ryby obtoczyć w pikantnym jajku i ziarnie sezamu. Usmażyć w oleju na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z okazji Mikołajek Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w panierce sezamowej -...
Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...
Cielęcina w cieście;-)
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...
Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek...