Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Czekoladowe mini-serniczki

Opis przygotowania

Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki i rozpu¶cić w k±pieli wodnej.

Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Następnie dodać przestudzon± czekoladę. Zmiksować. Wmieszać m±kę. Masę czekoladow± wlać do połowy foremek na muffinki.

Zmielony twaróg zmiksować z jajkami, cukrem oraz mi±ższem z laski wanilii. Masę serow± nałożyć na masę czekoladow±.

Muffinki piec w temp. 160 st. C przez ok. 40 minut.

Wypestkowane wi¶nie zasypać cukrem i ugotować. Dodać m±kę ziemniaczan±, rozprowadzon± w zimnej wodzie (½ szklanki). Płyn powoli wlać do wi¶ni, szybko wymieszać i zagotować.

Przestudzone muffinki wyj±ć z foremek, na talerzyku polać sosem wi¶niowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 190
Ewa gotuje - odc. nr 190

Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...

 

Podobne przepisy

Sernik amerykański

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, poł±czyć z ser ...

Szarlotka na rubinoli

Kruche z rubinol±;-)

Tort miodowy

Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...

Flan

¦liwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...

Wróć do listy przepisów