
Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki i rozpu¶cić w k±pieli wodnej.
Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Następnie dodać przestudzon± czekoladę. Zmiksować. Wmieszać m±kę. Masę czekoladow± wlać do połowy foremek na muffinki.
Zmielony twaróg zmiksować z jajkami, cukrem oraz mi±ższem z laski wanilii. Masę serow± nałożyć na masę czekoladow±.
Muffinki piec w temp. 160 st. C przez ok. 40 minut.
Wypestkowane wi¶nie zasypać cukrem i ugotować. Dodać m±kę ziemniaczan±, rozprowadzon± w zimnej wodzie (½ szklanki). Płyn powoli wlać do wi¶ni, szybko wymieszać i zagotować.
Przestudzone muffinki wyj±ć z foremek, na talerzyku polać sosem wi¶niowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, poł±czyć z ser ...
Kruche z rubinol±;-)
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...
¦liwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...