Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek z cukinią

Opis przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać cukinię – jeśli używamy młodej, to nie trzeba jej obierać; starą, „jesienną” należy obrać.

Piec przez 45-50 minut w temp. 180-200 st. C na dużej blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia).

Można udekorować cukrem pudrem

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 192
Ewa gotuje - odc. nr 192

W tym odcinku na stole Ewy będzie królować cukinia. Nasza Prowadząca przygotuje...

 

Podobne przepisy

Cake pops

W stylu bajaderki;-)

Ciasteczka owsiane z żurawiną

Można zapakować i zabrać na piknik!

Piernik toskański

Przysmak z okolic Sieny;-)

Muffinki z boczkiem i na słodko

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...

Wróć do listy przepisów