Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek z cukini±

Opis przygotowania

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać cukinię – je¶li używamy młodej, to nie trzeba jej obierać; star±, „jesienn±” należy obrać.

Piec przez 45-50 minut w temp. 180-200 st. C na dużej blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia).

Można udekorować cukrem pudrem

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 192
Ewa gotuje - odc. nr 192

W tym odcinku na stole Ewy będzie królować cukinia. Nasza Prowadz±ca przygotuje...

 

Podobne przepisy

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyci±ć spody, by prost ...

Sernik z waniliowym crème brûlée

Na spodzie z ciasteczek...

Orzechowe półksiężyce

M±kę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...

Ciasteczka wycinanki

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesian± m±kę i jajko. W ...

Wróć do listy przepisów