Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą (2-3 łyżki) i poddusić.
Z masła i mąki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić płynem z gotowania kapusty, wlać do garnka. Wymieszać.
Zabielić śmietaną, zahartowaną odrobiną wrzątku. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny, wrzucić drobno posiekany koperek.
Wymieszać i podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz pokaże, jak w domowych warunkach...
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...
Z grillowanym boczkiem;-)
Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...