Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić solą i pieprzem z obu stron, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i odstawić do lodówki, by filety lekko się zamarynowały.
Następnie każdy kawałek ryby ułożyć na folii aluminiowej. Na filecie rozłożyć pokrojoną w paski paprykę, krążki cebuli, przekrojone na pół pomidorki i listki bazylii. Zrobić sakiewki i upiec na grillu.
Podawać z podpieczonymi plackami tortilli.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...
Ryby z domowej wędzarni!
Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...
Ryba w pomidorach;-)
W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...