Polędwiczki podzielić na mniejsze kawałki. Do miodu dolać sok ananasowy, sos teriyaki, sok z cytryny i bourbon. Jeśli cytryna ma mało soku, trzeba wycisnąć więcej niż tylko z połowy. Dosypać chili i dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszać. Sos teriyaki jest słony, więc soli już nie dodajemy. Zaprawa powinna być słodko-kwaśna z pikantną nutą.
Marynatą zalać mięso i zostawić na całą noc w lodówce, by przeszło wszystkimi smakami. Polędwiczki ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec ze wszystkich stron. Podczas pieczenia polewać marynatą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...
Eintopf na niedzielę!
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...
ięso przełożyć do miski. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem...