Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Sałata z tuńczykiem i oliwkami

Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...

Daktylowiec

Daktyle pozbawić pestek, pokroić na kawałki, przełożyć do wysokiego naczynia, zalać h ...

Kotleciki wieprzowo-wołowe

Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną ...

Empanadillas

Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...

Ciasto z polewą marmurkową

Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...

Krem z pomidorów i pomarańczy

Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną na kawałki cebulę oraz czosn ...

Pstrąg na sałacie

Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...

Czekoladki pomarańczowe

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Wołowina w piwie karmelowym

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...

Kaszotto w piwie

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czos ...

Sałatka z pieczonych buraczków

Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...

Gęś domowa

Na jubileusz - gęsina!

Smalec gęsi z gruszką

Do pieczywa...

Tort czekoladowo-kawowy

Mamy 200 odcinków - musi być tort!

Zupa ziemniaczana inaczej

Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w kostkę, zalać zimną wodą, posolić i ugotować. Dolać ...

Pączki z ziemniaków

Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisnąć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...

Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...

Guacamole

Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Prze ...

Gruszki w białym winie

Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...

Tortilla z warzywami

Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...

Tort warzywny

Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...

Ciasto ucierane z morelami

3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stop ...

Orientalny krem z dyni

Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczyść z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...

Żeberka na ostro

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...

Surówka z marchewki

Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...

Purée z kalafiora

Kalafior podzielić na różyczki. Wrzucić do miksera. Dodać majonez i śmietanę. Przypra ...

Dip czosnkowy

Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, mąki ...

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Pieczeń z warzywami

Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...

Biszkopt z jabłkiem

Żółtka oddzielić od białek. Białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Ziemniaki z patelni

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...

Schab wędzony na herbacie

Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...

Tarta z malinami

Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

poprzednia| 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | następna | stron: 44