Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Opis przygotowania

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, posłodzić, zalać wodą, wrzucić goździki i cynamon. Przykryć i ugotować do miękkości.

Następnie przetrzeć przez sito (przyprawy wyrzucić). Postawić na kuchence.

Mąkę rozrobić w śmietanie. Zahartować. Wlać do zupy. Wymieszać i zagotować.

Podawać na ciepło lub na zimno, z kleksem śmietany, miętą oraz kawałkami śliwek (owoce wystarczy podsuszyć w piekarniku).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 250
Ewa gotuje - odc. nr 250

Koniec lata niezmiennie kojarzy się nam z polskimi śliwkami. Natomiast...

 

Podobne przepisy

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Zupa cygańska

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Wróć do listy przepisów