/ Przepisy / Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Opis przygotowania

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka, posłodzić, zalać wodą, wrzucić goździki i cynamon. Przykryć i ugotować do miękkości.

Następnie przetrzeć przez sito (przyprawy wyrzucić). Postawić na kuchence.

Mąkę rozrobić w śmietanie. Zahartować. Wlać do zupy. Wymieszać i zagotować.

Podawać na ciepło lub na zimno, z kleksem śmietany, miętą oraz kawałkami śliwek (owoce wystarczy podsuszyć w piekarniku).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 250
Ewa gotuje - odc. nr 250

Koniec lata niezmiennie kojarzy się nam z polskimi śliwkami. Natomiast...

 

Podobne przepisy

Sułkowicka "krzonówka"

W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzone i wędzo ...

Pikantna zupa ostro-kwaśna

Wszystkie składniki marynaty połączyć. Wieprzowinę pokroić na cienkie paski, zamaryno ...

Ramen na indyku

Rosół na orientalną nutę...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Wróć do listy przepisów