Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Oliwki z imbirem, marchewką i miodem

Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski...

Oliwki z czekoladą

Oliwki wsypać do miseczki...

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Sos i sałatka do polędwiczek

Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...

Polędwiczka wieprzowa z serem kozim i oliwkami

Polędwiczkę zamarynować w białym winie z dodatkiem oliwy, soku z pomarańczy, tymianku, rozmaryny oraz pozostałych przypraw...

Ciasto z jabłkami

Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę krupczatkę...

Ciasto z suszonymi śliwkami

Na kruchym spodzie...

Zupa śliwkowa

Na węgierkach!

Pstrąg z salsą śliwkową

Z delikatnym purée;-)

Dorsz zapiekany z mozzarellą

Cukinie umyć i pokroić w plasterki...

Krem jarzynowy z imbirem

Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać 2 l wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie, przyprawić solą, przykryć i ugotować...

Tarta z gruszkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Tortilla gryczana

Smak Meksyku!

Pasta z Jasia

Do chleba;-)

Migdałowa babka winna

Nie tylko na święta...

Tataki wołowe

Z polędwicy!

Sałatka z kuskusem

Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory...

Chrupiące polędwiczki

Mięso umyć, osuszyć i w razie potrzeby wyczyścić. Następnie podzielić na mniejsze, najlepiej podłużne, kawałki...

Sernik jogurtowy na zimno

Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...

Granola

Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...

Jaja sadzone

Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...

Koktajl truskawkowy

Owoce przełożyć do miksera, dolać maślankę i jogurt...

Ciasto warzone

Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Babeczki czekoladowe

Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...

Ziemniaczane łódeczki

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzić, przekroić na pół, wydrążyć środki...

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Sałatka z karpiem

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...

Ucierane z porzeczkami

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę...

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Cukinie faszerowane

Cukinie umyć. Jedną przekroić wzdłuż na pół, drugą pokroić w plastry przypominające gotowe sushi...

Biszkopt z dżemem z cukinii

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...

Szaszłyki z indyczej piersi

W pikantnej marynacie...

Kaszanka z kiszoną kapustą

Kiszka z rusztu inaczej;-)

Cebula prażona

Warto zrobić ją w domu!

Słodkie burgery

Z arbuzem i ananasem...

Szaszłyki owocowe

Dla wegan - na ruszcie;-)

Chłodnik ogórkowy

Z jajem przepiórczym i wędzonym łososiem!

Wiener Schnitzel

Kulinarny symbol austriackiej stolicy;-)

poprzednia| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | następna | stron: 44