Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chleb czosnkowy

Opis przygotowania

Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić.

Do miksera wsypać mąkę, posolić, dodać roztarte w dłoniach zioła prowansalskie. Dolać resztę wody, dodać rozpuszczone drożdże. Dobrze zmiksować.

Dodać drobno posiekany czosnek. Jeszcze raz zmiksować.

Ciasto przełożyć do foremki (wysmarowanej smalcem gęsim i wysypanej mąką). Wyrównać, zwilżyć mlekiem i posypać czarnuszką.

Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 80 st. C. Następnie piec przez 45-50 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 261
Ewa gotuje - odc. nr 261

Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...

 

Podobne przepisy

Dynia marynowana

Na ostro!

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Domowy ser biały

Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)

Wróć do listy przepisów