/ Przepisy / Chleb czosnkowy

Opis przygotowania

Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić.

Do miksera wsypać m±kę, posolić, dodać roztarte w dłoniach zioła prowansalskie. Dolać resztę wody, dodać rozpuszczone drożdże. Dobrze zmiksować.

Dodać drobno posiekany czosnek. Jeszcze raz zmiksować.

Ciasto przełożyć do foremki (wysmarowanej smalcem gęsim i wysypanej m±k±). Wyrównać, zwilżyć mlekiem i posypać czarnuszk±.

Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 80 st. C. Następnie piec przez 45-50 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 261
Ewa gotuje - odc. nr 261

Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...

 

Podobne przepisy

Krokiety z kapust± i grzybami

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać m±kę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Pasta z makreli

Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem. Dorzucić makrelę (pozbawion± skó ...

Koktajl z kiwi, bananów i pomarańczy

Solidny zastrzyk witamin!

Wróć do listy przepisów