Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z zielonych pomidorów

Opis przygotowania

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę. Można oprószyć odrobiną soli.

Przygotować marynatę. Do wody wlać ocet, wymieszać. Posłodzić, wrzucić przyprawy i zagotować.

Pomidory z cebulą przełożyć do słoików. Zalać gorącą marynatą. Zakręcić, odwrócić do góry dnem i odstawić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 256
Ewa gotuje - odc. nr 256

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi potrawy z wieprzowiny. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Sałatka z kiszoną dynią

Na Halloween jak znalazł!

Wróć do listy przepisów