Żółtka utrzeć z cukrem pudrem (cukier wsypywać porcjami). Gdy powstanie gęsty kogel-mogel, stopniowo, stale miksując, dodać miękkie masło, następnie budyń i dwukrotnie zmielony ser.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Połączyć z masą żółtkową (za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki). Wrzucić rodzynki i delikatnie wymieszać.
Przełożyć do prostokątnej formy – wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą (wymiary 24 cm x 35 cm).
Piec przez minimum 1 godzinę w temp. 180 st. C.
Podawać na zimno z ciepłym sosem malinowym – jagody wystarczy rozmrozić, podgrzać z cukrem, zmiksować i przetrzeć przez sito.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Myli się ten, kto twierdzi, że z prostych, ogólnodostępnych składników...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...
Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...