Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Pasta z bakłażana

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...

Placek z cukinią

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...

Dżem z cukinii

Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Placuszki z cukinii

Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...

Szaszłyki z barana

Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...

Kaszanka w jabłku grillowana

Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...

Surówka z młodej kapusty

Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić cukrem. D ...

Wątróbka z rusztu

Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...

Sękacz z piekarnika

Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...

Spaghetti razowe

Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)

Pucharki z galaretką i bezami

A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!

Czekoladowe mini-serniczki

Serowe muffinki z sosem wiśniowym...

Antrykot z rusztu

Wołowina!

Pijane polędwiczki

W bourbonie;-)

Coleslaw z domowym sosem

Grillowy klasyk...

Truskawki z octem balsamicznym

Fantastyczny dodatek do mięs!

Brownie

Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Zupa szczawiowa

Lekko kwaśna i wyjątkowo smaczna;-)

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

Surówka z selera

Z jabłkiem;-)

Mizeria

Na occie winnym!

Ananasowiec w kwiatach

A kwiaty z ananasa...

Indyk dla dzieciaka

Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie poło ...

Krem z pieczarek

Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...

Pucharki z musem brzoskwiniowym

Galaretki rozpuścić w 1  1/2  szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...

Burgery śródziemnomorskie

Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je ...

Ciasteczka czekoladowe

Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao ...

Ciasteczka z płatkami owsianymi

Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...

Majonez cytrusowy

Majonez wymieszać z musztardą i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...

Rukola z grzankami

Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z o ...

Ajerkoniakowiec

Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...

Marynowana pekińska

Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - ta ...

Mintaj pod kruszonką chlebową

Filety rozmrozić, przyprawić solą, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i skropić oliwą ...

Muffinki z buraczkiem

Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...

Schab z jabłkiem

Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...

Surówka zdrowia

Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobn ...

poprzednia| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | następna | stron: 44