Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...
Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...
Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...
Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawić cukrem. D ...
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...
Białka oddzielić od żółtek. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ...
Robią wrażenie!
Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)
A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!
Serowe muffinki z sosem wiśniowym...
Wołowina!
W bourbonie;-)
Grillowy klasyk...
Fantastyczny dodatek do mięs!
Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)
W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.
Lekko kwaśna i wyjątkowo smaczna;-)
Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...
Z jabłkiem;-)
Na occie winnym!
A kwiaty z ananasa...
Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie poło ...
Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...
Galaretki rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...
Do mięsa dodać drobno posiekane pomidory, orzeszki pinii (wcześniej warto uprażyć je ...
Na stolnicę przesiać mąkę. Dodać orzechy laskowe, cukier puder, sodę, cynamon i kakao ...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...
Majonez wymieszać z musztardą i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...
Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z o ...
Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier, zmiksować na wysokich obrotach. Pod koniec doda ...
Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - ta ...
Filety rozmrozić, przyprawić solą, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i skropić oliwą ...
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...
Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pie ...
Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobn ...