M±kę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać m±kę przesian± z proszkiem do p ...
Suszone owoce zalać zimn± wod± (najlepiej dzień wcze¶niej). Przyprawić goĽdzikami i c ...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę. Stopniowo ...
Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...
M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. P ...
M±kę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawin±ć w folię ...
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta od ...
Krówki i masło roztopić, dodać kakao i miód. Po lekkim ostudzeniu wsypać ryż i formow ...
Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...
M±kę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
Orzechy wymieszać z m±k± i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...
M±kę wymieszać z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...
Drożdże rozpu¶cić w niewielkiej ilo¶ci mleka. Jajka utrzeć z cukrem i poł±czyć ze sto ...
M±kę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczypt± soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...
M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...
M±kę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczk±, dodać żółtka ...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...
Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym (ok. 3 minuty). Powoli dolać olej - ...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
M±kę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...
Sama słodycz!
Można zapakować i zabrać na piknik!
Znakomity na wszelkiego rodzaju domowe ¶więta!
Można je podpiec na ruszcie.. A co!
Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)
Do chrupania!
A tak naprawdę z czekolady i fasoli...
Receptura z domu rodzinnego!
Na słodko i na słono!
Biszkopt z migdałami i mas± budyniow±;-)
M±kę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...
M±kę, proszek i kakao przesiać na stolnicę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...
W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gor±cego m ...
Z szampanem!
Dzieciaki uwielbiaj± takie wypieki!
Biszkopt z kaw± cappuccino!