
Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować.
Powoli wlać przegotowane mleko (mieszając miotełką) i podgrzewać na bardzo małym ogniu (na twaróg). Odstawić do wystudzenia. Następnie przelać na sito i odcisnąć z nadmiaru serwatki.
Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać zimny twaróg. Nadal ucierając dorzucić posiekane bakalie. Wymieszać.
Dno tortownicy wyłożyć bezami (średnica formy 24 cm), na bezy nałożyć masę twarogową, na masę owoce. Wstawić do lodówki.
Po schłodzeniu zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Podawać, gdy galaretka zastygnie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...
Makaroniki z kremem daktylowym!
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...