Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać wiórki kokosowe. Gotować jeszcze przez chwilę, cały czas mieszając, aby nie przypalić. Gdy mleko odparuje i masa zgęstnieje, odstawić do wystudzenia.
Miękkie masło utrzeć. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Zmiksować. Stale mieszając, wybić po jednym jajku. Następnie dodać obie mąki, przesiane z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. Na samym końcu połączyć z wystudzoną masą kokosową.
Foremkę keksową posmarować masłem i oprószyć mąką, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Na wierzchu poukładać osączone, pokrojone na kawałki plastry ananasa. Przykryć resztą ciasta. Wyrównać. Piec w temp. 180 st. C przez około 50 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę krupczatkę...
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. P ...
Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...