
3/4 kostki miękkiego masła, około 150 g cukru i cukier waniliowy utrzeć, dodając stopniowo jajka.
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko dodać stopniowo do masy i dobrze wymieszać.
Formę o średnicy 25 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto. Wyrównać. Na cieście ułożyć morele odsączone z alkoholu. Resztę cukru i cynamon wymieszać, wysypać równo na ciasto z morelami, na wierzchu, po niecałej łyżeczce, rozłożyć pozostałe masło.
Piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem odcinek warzywny. Pani Ewa przygotuje tort jarzynowy oraz zupę...
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...
Idealne do popołudniowej kawy.
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...