Jajka wybić do miski, dodać cukier i utrzeć. Gdy jaja zbieleją, dodać skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, jogurt i olej. Wymieszać (jeśli mikserem, to na niskich obrotach).
Ciasto przełożyć do formy (tortownica o średnicy 18-20 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Wstawić na około 50 minut do piekarnika, nagrzanego do 180 st. C.
Po upieczeniu wystudzić i udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa zaprosi na potrawy tradycyjnej kuchni polskiej....
Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...
Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...