
Przygotować sos czekoladowy. Do wody wsypać cukier, dodać miód i kakao. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż sie rozpuści. Odstawić do wystudzenia.
Bułki przekroić wzdłuż na pół. Opiec na grillu lub patelni grillowej, uważając, by się nie przypaliły. Na ruszcie opiec też plastry ananasa i krążki arbuza.
Złożyć burgery – spód bułki posmarować sosem czekoladowym, nałożyć plaster ananasa, następnie krążek arbuza, na końcu ponownie plaster ananasa. Polać sosem czekoladowym, przykryć górą bułki.
W środek burgera wbić patyczek do szaszłyków, by całość się nie rozpadła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...
Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...