Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić.
Przygotować marynatę. Do jogurtu zetrzeć skórkę z cytryny, dolać sok cytrynowy, dodać miętę, czosnek przeciśnięty przez praskę i drobno pokrojoną papryczkę chili (może być suszona i pokruszona). Wymieszać. Marynatą zalać filety rybne i schować do lodówki na min. 1/2 godziny.
Każdy filet szczelnie zapakować w folię aluminiową z 2 łyżkami marynaty jogurtowej. Piec 20-30 minut na grillu lub w piekarniku (180 st. C). Podawać z sałatką z grillowanej cukinii i pomidorków koktajlowych.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...
Umyty i osuszony schab oprószyć solą i pieprzem, natrzeć majerankiem i skropić sokiem z cytryny...
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...
Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...
Kluseczki z sera i grysiku;-)