Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięso rozbić tłuczkiem (podobnie jak na schabowe) i pokroić na mniejsze porcje. Indycze plastry przyprawić solą i pieprzem, panierować w roztrzepanym jajku i płatkach migdałowych.
Na patelni rozgrzać olej (najlepszy będzie arachidowy). Dodać kostkę masła. Wrzucić kawałki mięsa i szybko usmażyć z obu stron.
Podawać z sałatą i połówkami pomidorków koktajlowych (warzywa posolić, skropić oliwą i sokiem z cytryny).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje potrawy wedle diety Michela Montignaca....
Wigilijna ryba nieco inaczej...
Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)
Z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem...
Mięso zmielić, włożyć do miski. Dodać drobno pokrojone szczypiorek, estragon i natkę ...