Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, po czym zagnieść (do przyprawienia można użyć gotowej mieszanki). Miskę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki.
Warzywa umyć. Z papryk wykroić gniazda nasienne. Cebule pokroić w drobną kostkę, pomidorki przekroić na pół, ogórek i papryki pokroić w kostkę. Wsypać wszystko do miski, skropić cytryną i oliwą, doprawić solą i pieprzem, po czym delikatnie wymieszać.
Jogurt naturalny wymieszać z majonezem i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, doprawić solą.
Z mięsa mielonego uformować płaskie kotleciki i przełożyć je na tackę lub na folię aluminiową (w folii należy zrobić nakłucia). Tak przygotowane mięso upiec na ruszcie.
Tortille posmarować wodą i p odgrzać (z obu stron) na suchej patelni. Na każdej tortilli, u samej góry, rozłożyć jeden liść sałaty rzymskiej, na środku pokrojone w cienkie plasterki mięso. Skropić sosem czosnkowym, następnie nałożyć salsę warzywną, ponownie skropić sosem i zawinąć w taki sposób, aby dół był cieńszy, a góra szersza. Dół tortilli owinąć folią aluminiową. Podawać od razu.
Nakładając farsz należy u dołu nakładać go najmniej, a im wyżej, tym więcej. Bez problemu zawiniemy wtedy tortillę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć nasz kraj leży daleko od Argentyny, to z jej mieszkańcami mamy wiele...
Grecka klasyka na polskim stole;-)
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!
Niezwykle delikatny...
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...