Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym. Dodać posiekany czosnek i pastę curry. Smażyć przez chwilę. Wlać mleczko kokosowe. Zagotować. Dorzucić pokrojony imbir i papryczkę oraz liście kaffiru. Wlać sos sojowy. Wymieszać. Przykryć i dusić tak długo, aż mięso zmięknie.
Pod koniec dorzucić pokrojone w kostkę plastry ananasa. Zdjąć z kuchenki, wrzucić posiekaną kolendrę.
Podawać z ryżem oraz surówką z kapusty kiszonej i marchewki (kapusta, marchewka, sól, pieprz, oliwa).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ sezon dyniowy w pełni, dyni nie może zabraknąć w „Ewa gotuje”....
Domowa wersja kultowej konserwy rybnej!
Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)
Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...