/ Przepisy / Gęsie pipki

Opis przygotowania

Żołądki ugotować w wodzie (najlepiej w szybkowarze) z liściem laurowym i zielem angielskim. Wyjąć, wystudzić, w razie potrzeby obrać ze skóry i pokroić na kawałki.

Smalec rozgrzać na patelni. Wrzucić i usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zezłoci, dorzucić pokrojony w plastry czosnek oraz żołądki. Wymieszać i podsmażyć. Zalać odrobiną wywaru, w którym gotowały się pipki. Przyprawić majerankiem oraz solą i pieprzem. Po chwili duszenia zaprawić śmietaną (wcześniej zahartować ją sosem z patelni). Zagotować i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 311
Ewa gotuje - odc. nr 311

Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...

 

Podobne przepisy

Udka kurczaka w curry

Z rusztu na ostro!

Kurczak w sosie sherry

Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

Pikantne udka z papryką

Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.

Wróć do listy przepisów