Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Kto chce, może dodać śmietanę.
Płaty marynowanego łososia zwinąć w „różę". Do środka dać sos tatarski. Przybrać natką pietruszki.
Sos tatarski można podawać także z szynką - identycznie jak łososia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...
Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...
Królika i golonkę gotować do miękkości wraz z warzywami i suszonymi grzybami (przypra ...
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...