
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połow± cukru. Stopniowo dodać po jednym żółtku, cały czas ucieraj±c, aż powstanie puszysty krem. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywn± pianę.
Delikatnie mieszaj±c dodać krem z żółtek, m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia, owoce i skórkę pomarańczow±. Kiedy powstanie jednolita masa, przełożyć do formy (natłuszczonej masłem i posypanej m±k±).
Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 50 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrz±dzi sztukę mięsa… inaczej....
M±kę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i ¶mietan±, dodać jajka i sól, zar ...
Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...
Bez maszynki i bez mieszania podczas mrożenia!
Deser a'la tiramisu z zielon± herbat±...