
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połow± cukru. Stopniowo dodać po jednym żółtku, cały czas ucieraj±c, aż powstanie puszysty krem. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywn± pianę.
Delikatnie mieszaj±c dodać krem z żółtek, m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia, owoce i skórkę pomarańczow±. Kiedy powstanie jednolita masa, przełożyć do formy (natłuszczonej masłem i posypanej m±k±).
Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 50 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrz±dzi sztukę mięsa… inaczej....
Idealne do popołudniowej kawy.
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. M±kę ostrożnie p ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orz ...
Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać m±kę z pr ...