Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczone i lekko przestudzone masło. Masę przelać do „keksówki" wyłożonej folią spożywczą. Piec przez 45 minut w piekarniku w kąpieli wodnej, w temperaturze 150 st. C. Ostudzić. Podawać jako smarowidło.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje menu imprezowe. – Mamy karnawał,...
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...
Mąkę wysypać na stolnicę, zrobić dołeczek, wybić jajko, dodać sól i proszek do piecze ...
Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...