
Drożdże posłodzić i odstawić. M±kę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem (powinny być płynne) i ¶mietanę. Zarobić ciasto. Poczekać, by odpoczęło.
Następnie rozwałkować jak na pierogi. Wykroić kółka, na każde dać kawałek obranego jabłka. Złożyć na pół, skleić, ułożyć na blasze natłuszczonej masłem, posmarować rozm±conym jajkiem. Piec na złoty kolor - 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gę¶ nadziewan± kasz± i grzybami, podan±...
Super dodatek do deserów;-)
Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...
Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, ¶mietanę, ...
M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać m±kę krupczatkę...