
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem (powinny być płynne) i śmietanę. Zarobić ciasto. Poczekać, by odpoczęło.
Następnie rozwałkować jak na pierogi. Wykroić kółka, na każde dać kawałek obranego jabłka. Złożyć na pół, skleić, ułożyć na blasze natłuszczonej masłem, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec na złoty kolor - 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gęś nadziewaną kaszą i grzybami, podaną...
Z malin, szpinaku i jogurtu!
A do tego sos krówkowy!
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy staną się sztywne...