Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy przestygnie, połączyć z masłem. Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach. Następnie dać drugą warstwę ciastek i gotową masę krówkową. Kolejną warstwę zrobić z krakersów. Posmarować dżemem lub konfiturą.
Na koniec nałożyć bitą śmietanę z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku. Posypać płatkami migdałowymi - uprażonymi na suchej patelni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska....
Orzechy wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem, dodać suche s ...
Znakomite;-)
Mąkę przesiać z kakao. Dodać cukier...
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...