Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy majonez

Opis przygotowania

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo, cieniutkim strumieniem dolać olej, cały czas ubijając - aż sos zrobi się biały i gęsty. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 85
Ewa gotuje - odc. nr 85

Dla wszystkich zmęczonych Bożym Narodzeniem i Sylwestrem kulinarny oddech...

 

Podobne przepisy

Herbata na zimę

Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...

Domowa mieszanka przypraw

Receptura autorska;-)

Szynka glazurowana w sherry

Z chutneyem ananasowym;-)

Biszkopt z masą malinową

Udekorowany świeżymi owocami!

Wróć do listy przepisów