Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus czekoladowy z chili

Opis przygotowania

W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia.

Do miski przełożyć schłodzoną śmietanę, mascarpone, serek i miód. Dorzucić skórkę pomarańczową. Zmiksować. Dodać posiekaną chili (bez pestek) oraz 50 g drobno posiekanej czekolady. Dosypać kakao i jeszcze raz zmiksować.

Dodać przestudzoną, lecz ciągle płynną czekoladę i wszystko razem zmiksować. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Co 2 godziny przemieszać.

Podawać w pucharkach. Udekorować filecikami z pomarańczy i świeżą miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 245
Ewa gotuje - odc. nr 245

W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...

 

Podobne przepisy

Torcik z kiwi

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli...

Placek królewski

Jabłka z miodem;-)

Banany podpalane

Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...

Ciasto czekoladowe z buraczkami

Biszkopt z warzywami? Czemu nie!

Wróć do listy przepisów