/ Przepisy / Kompot z rabarbaru

Opis przygotowania

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, posłodzić, przykryć i ugotować do miękkości. Wystudzić.

W upalne dni podawać z kostkami lodu i świeżą miętą, ew. z plasterkiem cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Krem z kiszonych pomidorów

Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Wróć do listy przepisów