/ Przepisy / Chłodnik z arbuza i melona

Opis przygotowania

Arbuz i melony pokroić na kawałki, obrać ze skóry, usunąć pestki i zmiksować. Dodać ocet lub porto, sok z cytryny i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekane liście kolendry lub bazylii oraz szczypiorek. Wymieszać. Schłodzić w lodówce. Na talerzu można udekorować świeżą kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 246
Ewa gotuje - odc. nr 246

Im cieplej, tym chętniej sięgamy po dania lekkie i szybkie w przygotowaniu....

 

Podobne przepisy

Zupa śliwkowa

Na węgierkach!

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Rosół na kaczce

Pomysł na to, co po uczcie zrobić z korpusem pieczonej kaczki...

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Wróć do listy przepisów