Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Muffiny wytrawne

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Dodać sól. Lekko roztrzepać rózg±. Przesiać i dodać m±kę – wraz z proszkiem do pieczenia. Wlać mleko. Wymieszać. Dodać olej. Znowu wymieszać. Dorzucić kawałek pokrojonej papryczki chili, ser żółty i marchewkę – starte na tarce o ¶rednich oczkach. Przyprawić ¶wieżym tymiankiem (same listki). Wymieszać i przełożyć do foremek na babeczki. Na wierzch zetrzeć trochę sera żółtego, posypać listkami tymianku.

Piec przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. Po upieczeniu wystudzić na kratce.

Muffinki mog± wydawać się mokre – to przez ser żółty; na patyczku nie powinno być jednak ¶ladów surowego ciasta.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 247
Ewa gotuje - odc. nr 247

W tym odcinku „Ewa gotuje” będzie na odwrót, niż zazwyczaj...

 

Podobne przepisy

Ciasto cytrynowe z cukini±

Placek z warzywem i lukrem z limoncello...

Tort czekoladowo-kokosowy

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...

Drożdżówka z kruszonk±

Cukier i drożdże rozpu¶cić w mleku, wmieszać 5 łyżek m±ki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...

Placek z cukini±

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, m±kę przesian± z proszkiem do pi ...

Wróć do listy przepisów