Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka z marchewki i pekińskiej

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę pokroić w cienkie paski, cebulę w drobną kostkę. Wymieszać.

Do jogurtu dodać majonez, musztardę i ocet jabłkowy. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.

Gotowym sosem polać surówkę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Wróć do listy przepisów