Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa oliwkowa z ziemniakami

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru, przyprawić majerankiem i tymiankiem, ugotować.

Dodać oliwki, posiekaną papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować pod przykryciem przez mniej więcej 5 minut, po czym zmiksować. Przyprawić do smaku solą.

Podawać z kleksem śmietany i oliwkami czarnymi, pokrojonymi w plastry. Skropić oliwą. Można udekorować świeżym tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 243
Ewa gotuje - odc. nr 243

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy z dodatkiem oliwek. Zacznie od szybkiej...

 

Podobne przepisy

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Wzmacniająca zupa jarzynowa

Idealna na jesienną słotę...

Kiszok

Żur na... kaszance!

Zupa grzybowa z suszonymi śliwkami

Słodka i kwaśna, z zasmażką;-)

Wróć do listy przepisów