Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bryzol ze stolicy

Opis przygotowania

Mięso delikatnie rozklepać dłoni±. Przyprawić z obu stron sol± i pieprzem. Obtoczyć w m±ce (nadmiar strzepać). Usmażyć na oleju, na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Gdy mięso stanie się rumiane, przewrócić na drug± stronę i dodać łyżkę masła. Po chwili wstawić do piekarnika na ok. 12 minut. Odstawić, by mięso odpoczęło.

Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulkę. Podsmażyć. Dodać pieczarki. Gdy pieczarki zaczn± się rumienić, podlać bulionem. Dorzucić ziemniaki ugotowane w mundurkach. Dodać kilka łyżek masła. Wymieszać. Na samym końcu wlać trochę sosu spod upieczonego mięsa. Dorzucić posiekany szczypior.

Boczniaki pokroić w paski. Oprószyć m±k±. Usmażyć w głębokim tłuszczu. Ods±czyć na ręczniku papierowym. Przyprawić sol± i pieprzem.

Wołowinę pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na talerzu. Dodać pieczarki z cebul± i ziemniakami. Nałożyć łyżkę masła ziołowego. Udekorować boczniakami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 275
Ewa gotuje - odc. nr 275

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek… warszawski! Na pierwsze danie...

 

Podobne przepisy

Polędwica w sianku

Młodziutka wołowinka!

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

W±tróbka cielęca z rusztu

Z dresingiem szałwiowym!

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Wróć do listy przepisów