Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa truskawkowa

Opis przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki. Przełożyć do garnka. Zalać wodą – tyle, by przykryła owoce. Posłodzić. Przykryć i ugotować. Następnie zmiksować i zabielić śmietanką (wcześniej trzeba ją zahartować).

Podawać z kaszą jaglaną. Udekorować plasterkiem truskawki i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 277
Ewa gotuje - odc. nr 277

Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...

 

Podobne przepisy

Barszcz ukraiński

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w zgrabną kostkę. W wersji wegetariańskiej wrz ...

Zupa z leśnych grzybów

Na włoszczyźnie jak do rosołu (pietruszka, marchewka, kawałek selera i pora) ugotować ...

Grzybowa z zakwasem na żur

Dwa w jednym;-)

Krem z pieczonych pomidorów

Pomidory wrzucić do brytfanki lub naczynia żaroodpornego (mniejsze w całości, większe ...

Wróć do listy przepisów