Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka chińska

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę (na dużych oczkach). Posolić do smaku.

Do garnka wlać ocet ryżowy. Posłodzić i zagotować. Dodać olej ryżowy. Roztrzepać rózgą. Wlać do miski z kapustą i marchewką.

Wymieszać i odstawić, by surówka wystygła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 283
Ewa gotuje - odc. nr 283

Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...

 

Podobne przepisy

Sałatka z kiszoną dynią

Na Halloween jak znalazł!

Sałata z cytrusami

Smacznie, zdrowo i kolorowo...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Ziemniaki z patelni

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...

Wróć do listy przepisów