/ Przepisy / Minestrone z grillowanych warzyw

Opis przygotowania

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki – cukinię, marchewki i cebule wzdłuż na pół, główkę czosnku też na pół – tyle, że w poprzek, paprykę na ćwiartki. Ułożyć na tacce do grillowania. Umieścić na ruszcie. Posmarować oliwą, wymieszaną z przyprawą do potraw z grilla. Upiec.

Grillowane warzywa pokroić na mniejsze kawałki, paprykę obrać ze skórki, czosnek wycisnąć z łupin. Przełożyć do garnka z gorącym rosołem. Gotować do miękkości. Zmiksować.

Podawać z prażonymi orzeszkami pinii oraz listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 276
Ewa gotuje - odc. nr 276

Sezon grillowy rozkręcił się na dobre, więc Ewa przyrządza mnóstwo potraw...

 

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Zielona szakszuka z awokado

Na śniadanie lub szybki lunch!

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Wróć do listy przepisów