Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek. Zmielić. Posolić, dorzucić rukolę i bazylię. Zmiksować. Wlać oliwę i wymieszać na wolnych obrotach.
Jeśli pesto chcemy dłużej przechowywać, trzeba przełożyć je do zamykanego naczynia, zalać oliwą, przykryć i włożyć do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...
Kiełbasę usmażyć na patelni lub upiec na grillu. Pieczywo...
Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...