Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Zrobić dołeczek, wybić jajka. Wlać wodę i olej. Wymieszać nożem, po czym rękoma wyrobić ciasto. Przykryć i zostawić na chwilę, by odpoczęło. W tym czasie przygotować niewielki paseczki z wróżbą (najlepiej, aby różniły się od siebie).
Ciasto podsypać mąką i rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Wyciąć krążki (pierścieniem lub literatką). Na każdym położyć złożoną karteczkę z wróżbą i zlepić tak, jak pierogi (można lekko wygiąć, by powstały rogaliki – wówczas warto umieścić je na brzegu miski i naciągnąć rogi).
Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...
Biszkopt z kawą cappuccino!
Z pistacjami...
Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...