/ Przepisy / Makaron z wędzonym łososiem

Opis przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów.

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Dodać posiekany czosnek, wymieszać i podsmażyć. Dorzucić drobno pokrojoną papryczkę chili (bez pestek).

Makaron odcedzić. Przełożyć na patelnię z cebulą, czosnkiem i chili. Dorzucić szpinak, przyprawić pieprzem. Przełożyć do pojemnika, na wierzchu ułożyć plastry wędzonego łososia. Posypać prażonymi płatkami migdałów (jeśli to możliwe płatki zapakować oddzielnie). Jeść na zimno lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 347
Ewa gotuje - odc. nr 347

Tym razem Ewa zaprosi na kuchnię korporacyjną, a co za tym idzie przygotuje...

 

Podobne przepisy

Antrykot z rusztu

Wołowina!

Karczek przekładny z kapustą

W jednym garnku...

Gulasz segedyński

Z kociołka;-)

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów