/ Przepisy / Gęsie nóżki confit z modrą kapustą

Opis przygotowania

Udka natrzeć marynatą z oleju, roztartego czosnku i przypraw. Odstawić na 2 godziny do lodówki.

Kapustę pokroić jak na bigos. W garnku rozgrzać olej, zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Dorzucić kapustę. Wymieszać. Podlać wodą. Na koniec dodać żurawinę i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem, doprawiając miodem, solą i pieprzem.

Zamarynowane udka przełożyć do gęsiarki i zalać olejem w ten sposób, by były całkowicie zanurzone. Piec przez 3 godziny w temp. 120 st. C. Udko jest gotowe, gdy mięso swobodnie odchodzi od kości, ale przed podaniem trzeba je wyłowić z tłuszczu i zapiec w piekarniku pod grillem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 340
Ewa gotuje - odc. nr 340

W kolejnym odcinku Ewa przygotuje potrawy wedle receptur kuchni lubelskiej....

 

Podobne przepisy

Okoń morski oraz schab z płyty

A do tego sałatka ziemniaczana;-)

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Wróć do listy przepisów