Zrobić marynatę. Sok z limonki przyprawić pieprzem ziołowym. Wlać olej i syrop klonowy. Wymieszać.
Filet ułożyć w zamykanym naczyniu. Pokryć marynatą. Pojemnik zamknąć i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać marynatą i piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.
Podawać na sałacie z młodego szpinaku.
Liście młodego szpinaku przełożyć do miski. Dodać pokrojony w plastry ogórek i filety z pomelo (można podzielić je na mniejsze kawałki). Ułożyć upieczoną i pokrojoną rybę. Udekorować żurawiną. Polać sosem – do zamykanego pojemnika wycisnąć sok z limonki, posolić i przyprawić pieprzem, wlać olej, zamknąć i wymieszać. Oprószyć czarnym sezamem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....
A do tego zielone szparagi...
Pstrąg i halibut!
Szybko i bardzo dietetycznie;-)
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...