/ Przepisy / Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Opis przygotowania

Zrobić marynatę. Sok z limonki przyprawić pieprzem ziołowym. Wlać olej i syrop klonowy. Wymieszać.

Filet ułożyć w zamykanym naczyniu. Pokryć marynatą. Pojemnik zamknąć i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Polać marynatą i piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.

Podawać na sałacie z młodego szpinaku.

Liście młodego szpinaku przełożyć do miski. Dodać pokrojony w plastry ogórek i filety z pomelo (można podzielić je na mniejsze kawałki). Ułożyć upieczoną i pokrojoną rybę. Udekorować żurawiną. Polać sosem – do zamykanego pojemnika wycisnąć sok z limonki, posolić i przyprawić pieprzem, wlać olej, zamknąć i wymieszać. Oprószyć czarnym sezamem.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 328
Ewa gotuje - odc. nr 328

Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....

 

Podobne przepisy

Dorsz na parze z sosem maślanym

A do tego zielone szparagi...

Wędzone ryby

Pstrąg i halibut!

Łosoś w parze z soczewicą

Szybko i bardzo dietetycznie;-)

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Wróć do listy przepisów