Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polędwiczki z rusztu

Opis przygotowania

Polędwiczkę umyć i osuszyć. Odciąć tłuszcz. Naszpikować obranym czosnkiem (jeśli ząbki są duże, można przekroić je wzdłuż na pół). Natrzeć solą i odstawić na godzinę.

Po tym czasie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać winem, przykryć i wstawić na noc do lodówki.

Mięso wyjąć z chłodziarki godzinę przed grillowaniem. Osuszyć. Natrzeć musztardą. Obtoczyć w panierce z cukru i pieprzu.

Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie.

 

Ogórki pokroić w cienkie plastry. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać. Warzywa wymieszać w misce wraz z olejem i miodem. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 338
Ewa gotuje - odc. nr 338

Koniec lata to również zakończenie sezonu grillowego. W czasie ostatniej...

 

Podobne przepisy

Bananowy gulasz

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...

Fish pie

Zapiekanka po angielsku;-)

Polędwiczki z warzywami

Zawijańce wieprzowe z rusztu...

Wróć do listy przepisów